Rundveehouderij

Nieuws 579 x bekeken

De Graafstroom boekt 2,2 miljoen euro winst

Bleskensgraaf - Kaasproducent De Graafstroom, eigendom van coöperatie DeltaMilk en Henk van Bochove, heeft over 2010 een netto winst geboekt van 2,25 miljoen euro.

Dit blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag van het bedrijf. Daaruit blijkt ook dat op een grote structuurwijziging wordt gestudeerd. Mogelijk valt De Graafstroom met terugwerkende kracht vanaf juli vorig jaar samen met DeltaMilk. Omzetgegevens maakt De Graafstroom niet bekend. Het bedrijfsresultaat vóór belasting bedroeg vorig jaar 2,6 miljoen euro. Over 2009, toen het bedrijf in de opstartfase zat, werd een negatief resultaat geboekt van 235.000 euro.

De bruto marge van De Graafstroom bedroeg vorig jaar bijna 15 miljoen euro. Daar moesten echter de personeelskosten, afschrijvingen en overige bedrijfskosten, zoals financieringslasten, van af. Het eigen vermogen van het bedrijf bedroeg ruim 7 miljoen euro (20 procent), op een totale balans van 45 miljoen euro.

De Graafstroom heeft inmiddels een aantal nieuwe investeringen gepland. Eind vorig jaar zijn daarvoor verplichtingen aangegaan met een waarde van 1,8 miljoen euro. Er moet een grotere kaasopslag komen en ook worden een ontromer en een ontkiemer aangeschaft.
De onderneming blijkt ook druk doende met structuuraanpassingen. Zo is per maart vorig jaar vennootschap De Graafstroom gefuseerd met dochter Bleskensgraaf Cheese. Nu wordt gestudeerd op de mogelijkheid van een fusie tussen De Graafstroom en coöperatie DeltaMilk. Het bedrijf kon donderdag geen commentaar geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.