Rundveehouderij

Nieuws 350 x bekeken

Dassenstichting weer naar de rechter

Cardiff – De Britse Badger Trust, de stichting die zich ten doel stelt om dassen te beschermen, stapt voor de zoveelste keer naar de rechter om het ruimen van dassen in gebieden met veel runder-tbc in Wales tegen te houden.

De regering van Wales heeft onlangs na een jarenlange procedure met de nodige rechtszaken het licht op groen gezet voor een beperkte ruimactie. De Badger Trust wil zich daar opnieuw niet bij neerleggen en heeft een nieuw beroep bij het Hooggerechtshof aangekondigd.

De Trust heeft de procedure inmiddels formeel aangekondigd bij de Welsh Assembly. ”Het is onze plicht om alle wettelijke middelen aan te grijpen om de dassen te beschermen”, stelt voorzitter David Williams daarbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.