Rundveehouderij

Nieuws

Danone wil nummer 1 blijven in zuivel

Parijs – Danone wil de wereldleider blijven op het gebied van verse zuivelproducten. De mogelijke overname van Parmalat door Lactalis verandert daar niets aan, stelde Danone-topman Franck Riboud tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Parijs.

Als Lactalis er in slaagt Parmalat over te nemen, dan ontstaat een onderneming met een veel omzet in melk en zuivel dan Danone. Riboud vindt echter dat de bedrijven niet te vergelijken zijn: ’’Lactalis wil het grootste bedrijf ter wereld worden op het gebied van melk. Prima. Wij willen de marktleider blijven bij de verse zuivelproducten, dat is iets heel anders. Lactalis en Danone zitten niet in hetzelfde vak.” Ook de overname van de helft van Yoplait door General Mills verandert niet veel aan de positie van Danone: ’’Wij concurreren al met die beide partijen in alle landen ter wereld. Het wordt een nieuwe wedstrijd maar het zit niet in onze genen om te verliezen. Wij houden er van wedstrijden te spelen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.