Rundveehouderij

Nieuws 173 x bekeken

DOC verhoogt prijs, DeltaMilk stabiliseert

Hoogeveen/Bleskensgraaf – Coöperatie DOC Kaas verhoogt het voorschot over april met 73 cent per 100 kilo, DeltaMilk stabiliseert nagenoeg met 2 cent daling van het voorschot.

Dit hebben beide ondernemingen bekend gemaakt. Leden van DOC Kaas ontvangen over de maand april een voorschot van € 36,20 exclusief btw en inclusief 7 cent PZ-heffing. Leden van DeltaMilk ontvangen € 35,97 exclusief btw en inclusief 7 cent PZ-heffing. Het voorschot van DOC geldt bij een jaarleverantie van 800.000 kilo. DOC kent geen quantumtoeslagen en hanteert één prijs.

De verhoging van het voorschot van DOC is het gevolg van een 8 cent hogere vetprijs (€ 3,18 totaal per kilo) en een 11 cent hogere eiwitprijs (nu € 7,13 per kilo). DeltaMilk maakt geen vet- en eiwitprijzen bekend.

Van de grotere Nederlandse zuivelcoöperaties betaalt DeltaMilk over het eerste kwartaal de hoogste voorschotprijs uit. Ook over de maand april blijft die voorsprong voorlopig bestaan.

Opmerkelijk is dat DeltaMilk per 100 kilo melk tot en met april maar liefst € 1,63 per 100 kilo meer uitbetaalt dan FrieslandCampina, hoewel beide bedrijven zich voor hun uitbetaling baseren op vrijwel hetzelfde gewogen gemiddelde van de Europese melkprijzen. Wel is het zo dat DeltaMilk voor het overige ongeveer dezelfde prijsbewegingen maakt als FrieslandCampina.

DOC Kaas is bezig met een sterke inhaalslag qua uitbetaling. Tot en met april betaalt het nu 50 cent per 100 kilo meer dan FrieslandCampina. Hekkensluiter qua uitbetaling is Bel Leerdammer met een gemiddelde van € 33,82 per 100 kilo.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.