Rundveehouderij

Nieuws 175 x bekeken

Cono houdt voorschot april gelijk

Westbeemster – Cono Kaasmakers houdt de voorschotprijs over april gelijk op € 34,56 per 100 kilo. Dat is de prijs exclusief btw, bij een kwantum van 800.000 kilo per jaar en met inbegrip van 7 cent PZ-heffing.

Het voorschot van FrieslandCampina over april bedroeg € 33,70 per 100 kilo, dat van DOC Kaas € 36,20 en dat van DeltaMilk € 35,97. Ook gemiddeld over de eerste vier maanden van dit jaar betaalt Cono Kaasmakers de op twee na hoogste voorschotprijs uit (€ 34,93), 24 cent meer dan FrieslandCampina.

Per kilo vet betaalt Cono over april een bedrag uit van € 3,25, per kilo eiwit € 6,90. De Noord-Hollandse kaasmaker is tevreden over de kaascontracten die het heeft kunnen afsluiten, maar is wel bezorgd over de ontwikkeling van de zuivelmarkt voor de komende tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.