Rundveehouderij

Nieuws

Chinese kinderen dood door besmette melk

Peking - Drie kinderen zijn omgekomen en ruim 35 mensen zijn ziek geworden door het nuttigen van met nitriet besmette melk.

Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua vrijdag. De slachtoffers zijn vooral kinderen onder de 14 jaar. Ze liggen in twee ziekenhuizen in Pingliang. De giftige melk kwam van twee lokale boerderijen. Die zijn onmiddellijk gesloten voor grondig onderzoek naar de besmetting. De stof nitriet wordt gebruikt om vlees te conserveren. Het is nog onduidelijk hoe de stof in de melk kwam.

Het is niet de eerste keer dat China wordt geconfronteerd met giftige melk. In 2008 stierven minstens zes kinderen en werden 300.000 kinderen ziek door met melamine aangelengde melk. De Chinese overheid treedt hard op tegen de zuivelindustrie. In 2008 werden 21 mensen veroordeeld voor hun rol in het melkschandaal. Twee van hen zijn geëxecuteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.