Rundveehouderij

Nieuws

Britten koppelen melkprijs aan PZ-notering

Glasgow – De grootste Britse zuivelcooperatie First Milk gaat niet-leden de mogelijkheid bieden hun melk te verwerken tot boter en melkpoeder. De prijs van het driemaandelijkse contract wordt daarbij rechtstreeks gekoppeld aan de notering van het Nederlandse Productschap Zuivel (PZ) voor die producten.

First Milk wil de melk verwerken in Westbury, een ‘reservefabriek’ voor de Britse zuivelindustrie die door een aantal bedrijven gezamenlijk wordt gebruikt. De melkprijs wordt op een vooraf vastgestelde basis omgerekend naar Britse ponden. ‘’Op die manier is het prijsmechanisme erg transparant,’’ stelt zuivelschap DairyCo in een commentaar. Omdat de PZ-notering wekelijks kan veranderen, zal de prijs volgens DairyCo wel wisselvallig kunnen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.