Rundveehouderij

Nieuws 754 x bekeken

Bel Leerdammer komt met nabetaling van € 2,24

Schoonrewoerd – Zuivelbedrijf Bel Leerdammer keert over 2010 een nabetaling uit van € 2,24 exclusief btw. Daarmee komt de totale melkprijs exclusief btw uit op € 33,93 bij een jaarleverantie van 500.000 kilo.

Inclusief btw komt de totale melkprijs volgens Bel Leerdammer zelf uit op € 35,89. Dat is bij gelijke gehaltes € 6,80 per 100 kilo meer dan in 2009 werd uitbetaald. De nabetaling is gebaseerd op een uitkering van € 0,19 per kilo vet en € 0,40 per kilo eiwit. Ook dit is weer de prijs inclusief btw.

Bel Leerdammer komt met genoemde melkprijs van € 33,93 uit op een derde plaats, na Cono Kaasmakers en DOC Kaas.

DOC Kaas komt volgens eigen berekening uit op een totale melkprijs van € 34,22 per 100 kilo. Cono Kaasmakers betaalt € 34,46 per 100 kilo. FrieslandCampina betaalt over het voorbije jaar een lager melkgeld uit.

Bel Leerdammer heeft kaasfabrieken in Schoorewoerd en in Dalfsen. Daar werd de kaasproductie flink vergroot. Teven werden nieuwe leveranciers aangenomen. Het bedrijf produceert voornamelijk voor de export, al wordt ook geprobeerd in eigen land meer kazen te verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.