Rundveehouderij

Nieuws 259 x bekeken

Babyvoeding met DHA mag gezondheidsclaim dragen

Brussel - Babyvoeding waarin het vetzuur DHA is toegevoegd mag voortaan een gezondheidsclaim dragen.

Het Europese Parlement heeft de resolutie over een gezondheidsclaim op babyvoeding verworpen. DHA is een vetzuur dat normaal voorkomt in moedermelk. Veel producenten van babyvoeding hebben dit vetzuur toegevoegd. De Europese voedselautoriteit Efsa beoordeelde dat de gezondheidsclaim terecht is. Een aantal Europarlementariërs was het hier niet mee eens en probeerde via een resolutie de voedingsclaim tegen te gaan. De parlementariërs twijfelden aan de wetenschappelijke basis van het Efsa-onderzoek en claimden dat er geen wetenschappelijke overeenstemming is over de gezondheidsclaim.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vreesde eerder deze week dat aanname van de resolutie zou leiden tot willekeur bij gezondheidsclaims, omdat hiermee de wetenschappelijke kwaliteiten van Efsa ter discussie wordt gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.