Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Arla kampt in Zweden met overschot biologische melk

Aarhus – Arla Foods verlaagt de toeslag voor biologische melk van de leveranciers in Zweden met ingang van volgende maand.

De toeslag gaat met 1,63 cent per kilo. De maatregel wordt genomen in verband met een te groot aanbod en een dalende vraag. De toeslag zakt daardoor naar krap 12,6 cent per kilo en de zogenoemde actuele biologische melkprijs daarmee naar 50,6 cent.

”De laatste tijd heeft de markt zich niet zo ontwikkeld als we hadden verwacht,” zegt directietopman Christer Åberg van Arla-Zweden. In Denemarken wordt de toeslag gehandhaafd op 7,8 cent. Met de eerder aangekondigde algehele melkprijsverhoging van 1,5 cent per kilo draaien de leveranciers van biologische melk in beide landen wel gewoon mee.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bij AH staan veel biologische melk en yoghurt producten van Arla, dus in Nederland kunnen ze het wel kwijt.

Of registreer je om te kunnen reageren.