Rundveehouderij

Nieuws

Arla breidt assortiment in supers verder uit

Nijkerk - Arla breidt haar assortiment verder uit met 100 procent natuurlijke fruit-, kwark- en drinkyoghurts.

Onder 100 procent natuurlijk verstaat Arla dat er aan de natuurlijke grondstof melk geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Ook worden de ingrediënten van de producten zo min mogelijk bewerkt.

De zuivelfabriek in Nijkerk startte ongeveer een jaar geleden met de introductie van dagverse biologische zuivel op de Nederlandse markt en kondigde toen al aan dat in de loop van 2011 meer nieuwe producten op de markt zouden komen. Opvallend zijn de ronde kartonnen verpakking en waarin de nieuwe fruityoghurts worden aangeboden in het winkelschap.

Arla hanteert voor haar productie de twee definities: honderd procent natuurlijke zuivel en biologisch. De biologische producten zijn volgens Arla ook daadwerkelijk 100 procent biologisch. Volgens de normen van de Skal mag je vijf procent gangbare ingrediënten bijmengen, maar de zuivelproducent geeft aan dat niet te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.