Rundveehouderij

Nieuws 216 x bekeken

Arla UK neemt plan grote melkfabriek onder de loep

Aylesbury – Arla Foods gaat haar plannen voor een megamelkfabriek in Aylesbury ten noorden van Londen nog eens onder de loep nemen. Dat is nodig omdat tijdens een inspraakronde veel bezwaren tegen het project zijn ingebracht.

Arla hoopt de melkfabriek echter nog steeds in de loop van volgend jaar in gebruik te nemen.
De melkfabriek moet met een capaciteit van een miljard liter één van de grootste in Europa worden. Het project, met een prijskaartje van 170 miljoen euro, moet verrijzen op een terrein van 70 hectare in Aylesbury. Arla Foods was van plan al rond de Kerst een bouwvergunning aan te vragen maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd. Omwonenden hebben grote bezwaren tegen de omvang van het complex, mogelijke geluids- en andere hinder en tegen het vele transport van en naar de fabriek. Volgens hen zijn de plaatselijke wegen niet berekend op zo’n extra verkeersstroom. Arla Foods wil in dit stadium niet meedelen of het project mogelijk verkleind gaat worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.