Rundveehouderij

Nieuws 205 x bekeken

Amerikaanse melkveesector weer in opspraak

Hart – Opnieuw is de Amerikaanse melkveesector in verlegenheid gebracht door een actie van Mercy for Animals.

De dierenwelzijnsorganisatie maakte bij een opfokbedrijf voor melkvee, met behulp van verborgen camera’s, beelden van het doodslaan van kalveren met behulp van een moker en pikhouweel. Het bedrijf E6 cattle, gevestigd in Hart Texas fokt jaarlijks zo’n 10.000 kalveren op voor melkveebedrijven.

Op de schokkende beelden, die volop op internet circuleren, is naast het doodslaan van de kalveren te zien hoe soms nog levende kalveren op stapels worden gegooid. Ook worden andere vormen van dierenmishandeling getoond. De Amerikaanse overheid laat weten een onderzoek naar het bedrijf te hebben ingesteld.

Begin 2010 kwam Mercy for Animals ook al met schokkende beelden gemaakt op melkveebedrijf Willet Dairy, gelegen in het Amerikaanse Locke. Op de beelden was onder meer te zien hoe koeien werden geschopt en geslagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.