Rundveehouderij

Nieuws 185 x bekeken 3 reacties

Zachte landing nog op boodschappenlijst Rutte

Den Haag - Of premier Rutte de afgelopen dagen succes heeft geboekt met zijn pleidooi voor een quotumverruiming blijft nog even onduidelijk.

Hij zou het onderwerp tijdens de EU-top in Brussel in de wandelgangen aan de orde stellen. Maar de minister-president doet geen mededelingen over informele contacten. Wel laat hij via een voorlichter weten dat de zachte landing 'nog altijd hoog op zijn boodschappenlijstje staat'.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Rutte doe geen moeite. Er zijn al genoeg boeren om zeep geholpen. Doe liever iets voor de mensen die geen werk hebben. Wij hebben werk genoeg en kunnen eindelijk iets verdienen aan de melk, nu er geen overaanbod is.

  • no-profile-image

    Hij kan beter lobbyen het quotum nu europees verhandelbaar te maken. Blijft de europese productie toch beheersbaar, maar kan de productie wel geleidelijk verschuiven naar de regio's waar men het gemakkelijkst produceert. Wordt een abrupte verschuiving in 2015 voorkomen.

  • no-profile-image

    Gerjo, ik heb het al vaker gezegd. De grote boeren die stallen hebben gebouwd en nu willen gaan melken zonder quotum te kopen en ook die nog stallen gaan bouwen zonder quotum te kopen, ja juist die gaan bij elke liter melk die zij produceren , de melkprijs verzieken. Het is zo simpel, hoe meer melk aanbod hoe lager de prijs.A.u.b. Heer Rutte doe geen moeite. Kom naar huis en maak er een leuk weekend van.

Of registreer je om te kunnen reageren.