Rundveehouderij

Nieuws 422 x bekeken 5 reacties

Wantenaar: duurzaamheid onvoldoende zichtbaar

Amersfoort – Duurzaamheid op melkveebedrijven is onvoldoende zichtbaar voor klanten en consumenten. Dat meldt Kees Wantenaar, bestuursvoorzitter FrieslandCampina, in het ledenblad Melk.

Duurzaamheid is volgens Wantenaar intussen een gespreksonderwerp tussen verkopers en klanten. Daarom moeten er wat betreft duurzaamheid stappen worden gezet, en is het belangrijk dat weidegang in de benen wordt gehouden.

Hoe veehouders een bijdrage kunnen leveren staat nog open. ”Als bestuur gaan we voor een opzet die relevant is voor markt en maatschappij en dus nadrukkelijk prikkels geeft, maar ook ruimte biedt voor praktische keuzes door onze leden”, aldus Wantenaar.

Christel Labee

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Noch Wantenaar noch iemand anders van FrieslandCampina heeft ooit bij mij een duurzaamheidsmeting gedaan. Hoe weet hij dan dat mijn duurzaamheidsinspanningen onzichtbaar zijn.
  Is inderdaad aan zijn pensioen toe.

 • no-profile-image

  Ik word verdrietig van zulke kreten. Hij moest eens zien wat wij wel niet allemaal hergebruiken op het bedrijf en waar wij de hele
  dag mee bezig zijn. Zo zuinig mogelijk met alles.
  Ik wou dat dit nou eens ophoudt dat publiekelijk i n de hoek trappen van de primaire producenten. En nou ben ik eens benieuwd hoe duurzaam ze zijn op dat kantoor daar in
  Amersfoort. Laat ze zelf eens een voorbeeld geven.

 • no-profile-image

  Kees Wantenaar heeft duidelijk een te kort aan duurzaamheid, namelijk hij heeft er niets van. Als Kees eens bij een lid,welke doet er niet toe, zal hij merken dat er nog veel te leren is voor keesie.

 • no-profile-image

  de duurzaamheid ontbreekt vooral bij kees wantenaar zelf.

 • no-profile-image

  Wantenaar, houd duurzaamheid ook in , transparante, eerlijke productie bereiding van u produkten. Hoe de prijs tot stand komt die u de consument laat betalen, voor de verse weide melk. die u eerst bewerkt heeft in u fabriek,( oeps foutje)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.