Rundveehouderij

Nieuws 199 x bekeken

Rechtstreekse melkleveranties Lyempf gestopt

Kampen – Zuivelverwerker Lyempf in Kampen ontvangt sinds enkele weken geen melk meer rechtstreeks van Flevomelk of Noorderland Melk. De onderneming blijft nog wel produceren, maar de melk komt nu via tussenpersonen of via de spotmarkt binnen.

Dit zegt directeur Robert Jan Bannink. Andere bronnen bevestigen dit.

Bannink heeft donderdagmiddag het personeel ingelicht over een mogelijk faillissement. Dit kan echter nog worden afgewend.

Met name als de Griekse grootaandeelhouder Gramen/Carnell toch over de brug komt met extra geld. De kans hierop is volgens enkele bronnen de laatste dagen toegenomen.

Voor Gramen is een extra kapitaalsinjectie mogelijk toch een aantrekkelijker optie dan een faillissement. Dan schiet het bedrijf er waarschijnlijk meer geld bij in.

Zou het echter toch tot een faillissement komen, dan zijn er volgens Bannink voldoende geïnteresseerden om het bedrijf en de activiteiten van Lyempf over te nemen, maar dan zonder de schuldenlast. De zuivelmarkt is goed en Lyempf heeft goedlopende afzetovereenkomsten.

Voor Flevomelk en Noorderland Melk is de situatie vervelend. Ze hebben nog geld tegoed van Lyempf en moesten andere afzet voor hun melk vinden. Dat is inmiddels gelukt, geholpen door de goede zuivelmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.