Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken 1 reactie

Parlement Wales keurt ruimen dassen goed

Cardiff - De Welsh Assembly, het parlement van Wales, heeft het plan om dassen te ruimen in de strijd tegen rundertbc met grote meerderheid goedgekeurd.

Het parlement, dat 60 leden telt, stond onder grote druk van milieugroepen en de dassenstichting maar ging toch akkoord met het voorstel van minister van plattelandszaken Elin Jones.

Jones wil nu per 1 april beginnen met het ruimen van dassen. Tegelijkertijd zijn ook de regels voor de veehouderij zelf verder aangescherpt. Het is echter nog altijd mogelijk dat de dassenstichting opnieuw via een rechtszaak probeert het project uit te stellen. Die Badger Trust stelt voortdurend dat het ruimen van de dieren weinig uithaalt en dat uit eerdere proeven is gebleken dat rundertbc in streken rondom het gebied waar geruimd wordt juist toeneemt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hier worden procedures opgestart om met veel geld de dassen te beschermen, grutto's en andere vogels die hier voor veel geld worden beschermd, worden in Frankrijk uit de lucht geknald, korenwolven die hier voor veel geld in de benen worden gehouden worden in Duitsland bestreden.... Lang leve Europa!

Of registreer je om te kunnen reageren.