Rundveehouderij

Nieuws

PZ wil zuivel onderzoeken op ESBL's

Zoetermeer – Het Productschap Zuivel (PZ) wil dit en volgend jaar een bedrag van 150.000 euro uittrekken voor onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van ESBL’s in zuivel.

Dit blijkt uit voorgenomen besluitvorming van het schap.

ESBL’s zijn antibiotica-etende enzymen die veel voorkomen op kippenvlees en waarvan mensen ziek kunnen worden. Tot nu toe zijn dergelijke enzymen nog niet gesignaleerd in zuivel, maar het productschap wil uit voorzorg toch onderzoek doen naar het voorkomen ervan. Het onderzoek maakt deel uit van een tweejarig onderzoeksprogramma om het antibioticagebruik in de melkveehouderij zo veel mogelijk te beperken. Dit gebruik is op zich al laag, maar toch blijken er nog mogelijkheden te zijn om dit verbruik verder te verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.