Rundveehouderij

Nieuws

Nu ook bezwaren tegen zuivelfabriek Arla

Aylesbury - Een plaatselijke actiegroep heeft bezwaren ingediend tegen de plannen van Arla UK voor een mega-melkfabriek bij Aylesbury.

De actiegroep vreest vooral dat de fabriek, die een miljard liter per jaar moet gaan verwerken, voor problemen op de lokale wegen gaat zorgen. Arla heeft tot nu toe nog geen formele aanvraag ingediend voor een bouwvergunning, maar hoopt nog steeds het bedrijf volgend jaar in productie te kunnen nemen.

Arla UK wijst er op dat het project veel positieve reacties heeft opgeroepen. Zo komen er wekelijks een aantal spontane meldingen van mensen die graag bij de toekomstige fabriek willen komen werken. Het bedrijf onderstreept er altijd van uit te zijn gegaan dat er ook tegenstanders voor het project zouden zijn. Mede om die reden heeft Arla drie informatieavonden voor omwonenden gehouden en houdt het ook de voortgang van het project bij op een speciaal gedeelte van haar website.

De bezwaren komen nadat een golf van protesten eerder heeft geleid tot het intrekken van plannen voor een mega-melkbedrijf met 3.770 koeien bij het Noordengelse dorp Nocton.

Of registreer je om te kunnen reageren.