Rundveehouderij

Nieuws 212 x bekeken

NVO nu echt uit bestuur adviescommissie PZ

Zoetermeer – De Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO) valt binnenkort waarschijnlijk definitief uit de adviescommissie Diergezondheid en -kwaliteit runderen van de Productschappen Zuivel en Vee en Vlees (PZ/PVV).

Dit blijkt uit vergaderstukken van het PZ. Vorig jaar was het al de bedoeling om de NVO uit de commissie te zetten, maar toen kwam het er niet van. Nu zijn LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie het ook eens geworden over verkleining van de commissie van twaalf naar negen leden. Naast de NVO-zetel vervallen ook elk één zetel van NZO en LTO. Directe aanleiding is het uiteenvallen van de NVO in enerzijds de stichting GES en een voortgezette NVO in kleiner verband.

Of registreer je om te kunnen reageren.