Rundveehouderij

Nieuws

Milch-Union Hocheifel investeert 60 miljoen euro

Pronsfeld – Het Duitse zuivelconcern Milch-Union Hocheifel (MUH) bereidt zich met een investering van ruim 60 miljoen euro voor op de verwerking van een naar verwachting verder groeiende melkplas. Het bedrijf ontwikkelt met het oog daarop plannen voor diverse productie- en opslagfaciliteiten, waaronder een nieuwe condenseringstoren en een nieuwe boterproductieinstallatie.

Het productassortiment wordt tevens groter. Tot dusver zet het concern vooral in op lang houdbare melk, ook voor de huismerken van de grootgrutters.

De plannen zijn al vergevorderd. De opzet is om deze zomer met de bouw te beginnen. Motief voor de investering in de capaciteit is tevens om ook in de toekomst de zelfstandigheid van het concern te waarborgen. Fusiebesprekingen met concurrent Hochwald, eveneens gevestigd in Rijnland-Palts, werden in februari afgebroken.

De melkplas van MUH is de afgelopen tien jaar met gemiddeld 6 procent per jaar gegroeid. In 2010 ten opzichte van 2009 nam het volume met 8 procent . Dit omvat inmiddels ruim meer dan 1 miljard kilo van leveranciers uit zowel Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen als de grensregio’s in België en Luxemburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.