Rundveehouderij

Nieuws 222 x bekeken

Melkveehouders stemmen in met fusie Hansa-Milch/Arla Foods

Aarhus/Upahl – De besluitvormende ledenorganen van Arla Foods en Hansa-Milch hebben woensdag ingestemd met het in december gepresenteerde fusieplan.

De bundeling van de zuivelconcerns wordt daarmee behoudens de goedkeuring van de kartelautoriteiten met terugwerkende kracht per 1 januari dit jaar een feit. Bij Arla Foods kwam de fusie in stemming bij de ledenraad, waar het vooorstel unaniem werd aanvaard. De besluitvorming bij Hansa-Milch was in handen van de algemene ledenvergadering, waar 96 procent met de bundeling instemde.

De facto is sprake van een overname van het Noord-Duitse zuivelconcern door het Deens/Zweedse Arla Foods. De coöperatie Hansa-Milch treedt als lid toe tot de coöperatie Arla, dat met de overname mikt op een betere toegang tot met name de Duitse consumentenmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.