Rundveehouderij

Nieuws 211 x bekeken

Melkprijs Arla plust 4 cent in 2010

Aarhus – De gemiddelde melkprijs van Arla Foods is vorig jaar in Denemarken en Zweden uitgekomen op 32,2 cent per kilo.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat het Scandinavische zuivelconcern vandaag heeft gepubliceerd. Ten opzichte van 2009 is sprake van een verbetering met 4 cent. De nabetaling die de leveranciers binnenkort krijgen uitgekeerd bedraagt 1,23 cent.

In totaal telde het concern per 31 december 7.178 leveranciers in de twee landen. Ten opzichte van eind 2009 zijn dat er 447 minder. Zij leverden in 2010 een melkplas van krap 6,2 miljard kilo. Dat is een fractie meer dan in het voorafgaande jaar.

De totale melkplas van Arla, inclusief de volumes in met name Groot-Brittannië, maar ook Finland en Nederland omvatte ruim 8,7 miljard kilo. De leveranciers in deze landen zijn in tegenstelling tot de Denen en Zweden geen coöperatieleden en derhalve ook geen eigenaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.