Rundveehouderij

Nieuws 164 x bekeken

Lactalis wil samenwerking met Ferrero rond Parmalat

Parijs/Rome – Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Lactalis probeert nu samen met het Italiaanse Ferrero, producent van onder meer Nutella, het bewind over Parmalat in handen te krijgen.

De topmannen van Lactalis en Ferrero hebben daarover deze week een persoonlijk gesprek gevoerd in Parijs.

Lactalis heeft tot nu toe 29 procent van de aandelen van Parmalat in handen. Komt het belang boven de 30 procent dan moet Lactalis een officieel overnamebod neerleggen. De Fransen willen echter niet zo ver gaan.

Binnen Italië valt een eventuele controle over een ’staatsjuweel’ als Parmalat door een Franse onderneming echter volstrekt in verkeerde aarde. Daarom probeert Lactalis nu het even Italiaanse Ferrero aan boord te krijgen, dat al eerder eveneens een oogje op Parmalat had laten vallen. Samen zouden de bedrijven dan een flinke meerderheid van Parmalat verwerven om dat bedrijf vervolgens via een gezamenlijke holding te kunnen beheren.

Of registreer je om te kunnen reageren.