Rundveehouderij

Nieuws 208 x bekeken

Kind besmet met E. coli door melkvee

Zeist – In het werkgebied van GGD Midden Nederland is vorig jaar een tienjarig meisje in het ziekenhuis opgenomen met een besmetting met E. coli.

Het kind bleek de besmetting te hebben opgelopen na contact met mest van melkvee op het bedrijf waar ze woont.

Bij een besmetting met E. coli wordt altijd een bronnenonderzoek gedaan, omdat de infectie vaak via voedsel gaat. De VWA heeft op het bedrijf mestmonsters genomen en het filter van de melkmachine onderzocht. Hieruit bleek dat de rundveestapel ook met E. coli besmet was.

Infecties met E. coli bij mensen na contact met besmet vee komen heel incidenteel voor. ”In de melkveehouderij wordt veel gecontroleerd op ziektekiemen. Er is geen reden voor aanvullende maatregelen”, aldus arts infectieziekten Ans van Lier van GGD Midden Nederland.
De VWA heeft op het bedrijf extra hygiënemaatregelen geadviseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.