Rundveehouderij

Nieuws

Genomische fokwaarde voor Kampen-stieren

Apeldoorn - Stieren van KI Kampen zullen bij de volgende indexdraai een genomische fokwaarde krijgen. De genomische fokwaarden zijn in augustus 2010 geïntroduceerd.

In die draai en die van januari 2011, waarbij het GES (Genetische Evaluatie Stieren) de fokwaarden van stieren berekende, waren alleen stieren van CRV in deze lijst van genomische fokwaarden te vinden.

Tot nu toe heeft is alleen de rekenmethodiek van CRV door GES geaccrediteerd. Omdat KI Kampen de genomische fokwaarden nu door CRV laat berekenen kunnen ook deze fokwaarden worden gepubliceeerd.

De buitenlandse rekencentra zijn dat nog niet. Volgens GES kunnen de sperma- importeurs en buitenlandse ki-organisaties deze rekencentra wel voordragen, maar blijkbaar wachten ze liever op de genomische fokwaarden van Interbull. Die waren al verwacht, maar hebben echter vertraging opgelopen. Waarschijnlijk zal Interbull pas aan het eind van het jaar genomische fokwaarden berekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.