Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken

General Mills en Nestlé in race overname Yoplait

Parijs – General Mills en Nestlé zijn de belangrijkste kandidaten om een belang van 50 procent in het Franse zuivelconcern Yoplait over te nemen van PAI Partners. Dat schrijft persbureau Bloomberg.

De partijen zijn bereid circa 1,6 miljard euro te betalen voor Yoplait, dat yoghurts met een hoge toegevoegde waarde verkoopt.

Een bod van het Chinese Bright Dairy & Food ligt 100 miljoen euro hoger. Het bedrijf is echter een relatief onbekende speler en het is bovendien de vraag of autoriteiten toestemming verlenen voor een overname. In Canada en de VS zijn vorig jaar deals met Chinese bedrijven vanwege het strategische belang van de bedrijven tegengehouden.

Eigenaren Sodiaal en PAI Partners zeiden vorige maand dat negen bedrijven in de race zijn. Van de geïnteresseerde opkoopfondsen is Axa Private Equity nog over. Axa Private Equity zou de overname volledig doen met geleend kapitaal en is mogelijk daarom meer dan andere overnamekandidaten gebrand op succes op zeer korte termijn.

Voor Sodiaal is met name belangrijk dat de nieuwe mede-eigenaar plannen heeft te groeien in opkomende markten waar Yoplait nog nauwelijks een positie heeft, zoals China of India.
General Mills distribueert reeds Yoplait producten in de VS. In de VS is Yoplait het op één na grootste merk. Yoplait claimt een wereldwijd marktaandeel van 67 procent op de markt voor yoghurts.

Of registreer je om te kunnen reageren.