Rundveehouderij

Nieuws 159 x bekeken

Gemeente zet koeien in voor bermonderhoud

Geelbroek - De Drentse gemeente Aa en Hunze zet koeien in bij het begrazen van bermen langs de openbare weg.

Bij het dorp Geelbroek start een proef om de dieren 24 uur per dag vrij te laten rondlopen voor bermonderhoud, maakte de gemeente woensdag bekend. De koeien vormen volgens wethouder Bert Wassink van Aa en Hunze een uitstekend en goedkoop alternatief voor het beheer van de bermen. Automobilisten moeten ook 's nachts rekening houden met loslopende beesten, want die worden niet tussentijds op stal gezet. Wassink verwacht geen problemen met de verkeersveiligheid. "Langs de wegen worden waarschuwingsborden geplaatst.''

Staatsbosbeheer, eigenaar van de grond langs de wegen, is volgens de wethouder enthousiast. Met omwonenden wordt nog gesproken.

Of registreer je om te kunnen reageren.