Rundveehouderij

Nieuws 1445 x bekeken

Geen minimale diepte voor kabels en leidingen

Den Haag – Minister Maxime Verhagen is niet voornemens een minimale diepte voor kabels en leidingen in de grond voor te schrijven. Dat meldt hij aan de Tweede Kamer.

Daarmee reageert Verhagen op een verzoek van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Volgens de minister is een landelijk voorschrift voor de diepteligging onwerkbaar, omdat het geen rekening houdt met specifieke omstandigheden op de betreffende terreinen. Hij raadt de NMV aan zelf afspraken te maken met netbeheerders.

Eind december meldde Verhagen aan de Kamer dat het niet melden van graafwerkzaamheden tot 50 centimeter voorlopig wordt gedoogd. Daarmee is hij tegemoet gekomen aan de wens van agrarische sector, die vindt dat de sinds 2008 verplichte graafmeldingen onnodig veel administratieve lasten met zich meebrengen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.