Rundveehouderij

Nieuws 175 x bekeken

Fabriek geeft gegevens grote overschrijder door

Zoetermeer – Grote overschrijders van het melkquotum zijn voortaan nog directer in beeld bij het Productschap Zuivel.Het schap heeft deze maand namelijk bepaald dat melkveehouders die hun quotum met meer dan 100.000 kilo overschrijden direct door de koper van de melk moeten worden doorgegeven. Het schap wil hiermee zo mogelijk nog beter voorkomen dat melkveebedrijven aan hun betalingsverplichtingen richting het schap ontsnappen.

De laatste jaren was er steeds een klein aantal bedrijven dat fors over het quotum heen ging. Met name onder de zogenoemde vetmelkers (die eigenlijk melk met weinig vet melken). Diverse van deze bedrijven konden ondanks allerlei procedures moeilijk tot betaling worden bewogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.