Rundveehouderij

Nieuws

Duitsers blijven duidelijk onder quotumplafond

Bonn - De groei van de Duitse melkproductie is verder afgevlakt.

Tot en met februari - de eerste 11 maanden van het vandaag eindigende quotumjaar 2010/11 - is daardoor de vrije ruimte onder het plafond opnieuw groter geworden. Dat blijkt uit de berekeningen van zuivelbureau ZMB in Bonn. In de bedoelde periode blijkt 99,3 procent van het quotum te worden benut tegen een maand eerder nog 99,5 procent. Aangezien de melkaanvoer in de eerste weken van maart niet is gegroeid, is het risico op overschrijding van de ruime praktisch nul, gelooft het ZMB.

In vergelijking met het vorige quotumjaar is de melkaanvoer wel gegroeid, namelijk met 2,4 procent naar (tot en met februari) 26,3 miljard kilo. Met de vetcorrectie meegerekend komt de productie op 26,57 miljard kilo. Daar staat tegenover dat de beschikbare quotumruimte in vergelijking met het vorige quotumjaar 3,1 procent groter is. Voor het komende quotumjaar 2011/12 komt er nog eens 1 procent bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.