Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkprijs in 1e kwartaal op 32 cent per kilo

Berlijn – De gemiddelde door de verwerkers uitbetaalde melkprijs bereikte in Duitsland in het bijna afgeronde eerste kwartaal een niveau van circa 32 cent per kilo met werkelijke gehaltes.

Dat stelt het landbouwministerie in Berlijn vast. Dit cijfer ziet het ministerie als een duidelijke indicatie dat de binnenlandse zuivelmarkt zich na de crisis in 2009 stabiel positief aan het ontwikkelen is, met name ook dankzij de groeiende vraag op de internationale markten. Op de thuismarkt zijn volgens het ministerie bij de komende voorjaarsonderhandelingen tussen zuivelindustrie en grootgrutters prijsverhogingen niet alleen nodig, maar ook mogelijk. ”Daarmee zou de positieve prijsontwikkeling op de wereldmarkt zich ook op de binnenmarkt voortzetten. Melkveehouders kunnen weer wat opgeluchter ademhalen en optimistisch naar de toekomst kijken,” aldus het ministerie in een persmededeling. Vorig jaar was de melkprijs 31,3 cent per kilo en in het crisisjaar 25,3 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.