Rundveehouderij

Nieuws

Daling van Duitse zuivelcoöperaties in 2010

Berlijn - Het aantal zuivelcoöperaties is in Duitsland vorig jaar flink geslonken.

Dat constateert het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). Het aantal melkverwerkende coöperatieve zuivelondernemingen daalde ten opzichte van het voorafgaande jaar met 8 naar 51. In vergelijking met de jaren daarvoor zat de structuurontwikkeling in de coöperatieve zuivelindustrie daarmee in 2010 in een stroomsversnelling, aldus het DRV.

Het totale aantal zuivelcoöperaties (inclusief de verenigingen zonder verwerkingsfaciliteiten) daalde met 17 naar 264. De 51 resterende verwerkende bedrijven behandelden vorig jaar een melkplas van 20 miljard kilo. Dat leverde een omzet op van 10 miljard euro tegen 9,1 miljard in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.