Rundveehouderij

Nieuws 194 x bekeken

Dairy Crest gaat nog eens 23 miljoen bezuinigen

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest gaat nog eens 23 miljoen euro bezuinigen na een soortgelijk programma in het afgelopen jaar. Dairy Crest wil daarmee althans een deel van de hogere grondstofkosten opvangen.

Daarnaast is het bedrijf er in geslaagd een deel van die kosten door te berekenen aan de klanten. Dat meldt Dairy Crest in een tussentijds bericht aan de beurs. In het afgelopen jaar kon Dairy Crest opnieuw profiteren van de brede basis van de activiteiten. Vooral de kaasdivisie zette sterke prestaties neer, wat de moeilijker omstandigheden bij ’spreads’ (margarines) en andere zuivelproducten kon opvangen. Daarnaast doet milk&more, de internetwinkel van levensmiddelen die samen met de melk worden afgeleverd door de melkboer, het ook goed. De winst zal daarom beantwoorden aan de verwachtingen.

Dairy Crest is recent weliswaar een groot melkcontract van de Co-op kwijt geraakt maar verwacht die melk elders goed te kunnen verkopen. Daarom zal het contractverlies geen gevolgen hebben voor de financiële resultaten. Al met al zegt directeur Mark Allen terug te zien op ’een jaar met sterke vooruitgang’.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.