Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

DBV eist verlaging superheffing

Berlijn – De Duitse landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) eist dat de superheffing geleidelijk wordt verlaagd.

Dit met het oog op de afschaffing van de quotering over 4 jaar. Volgens de bond is éen verlaging van de heffing noodzakelijk om een ’zachte landing’ mogelijk te maken. ”In Duitsland is elke liter melk met 4 cent quotumkosten belast. Alleen met een stapsgewijze verlaging kunnen deze kosten tot 2015 naar nul worden gereduceerd.”

De federatie meent tevens dat een Europese verevening moet worden ingevoerd. ”Daardoor kunnen de melkveehouders verder worden ontlast. In tijden van voortschrijdende liberalisering van de markt heeft de segmentering van de Europese melkmarkt in nationale submarkten geen zin.”

Duitsland lijkt overigens dit jaar de superheffing te zullen ontlopen. Volgens de jongste, maar nog uit februari stammende gegevens, melkt de sector slechts 99,5 procent van het quotum vol.

Eén reactie

  • no-profile-image

    U kunt ook minder melken voor een hogere melkprijs. Dat U superheffing moet betalen ligt aan Uzelf. Bij een snelheidsovertreding moet ook ik een boete betalen. Tip in beide gevallen rustig aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.