Rundveehouderij

Nieuws 142 x bekeken

Britse melkprijs nadert 35 cent

Londen – De hoogst uitbetaalde Britse melkprijzen naderen de 35 eurocent per liter.

Supermarkt Tesco heeft de melkprijs voor exclusief aan haar leverende veehouders opgetrokken naar 29,78 pence (34,4 eurocent) per liter.

Tesco, dat de verhoogde melkprijs vanaf 1 april hanteert, gaat uit van een kostenindexering die wordt bijgehouden door het zuiveladviesbureau Promar. De nu betaalde prijs is de hoogste sinds de supermarkt vier jaar geleden met een ‘eigen’ groep melkveehouders is gaan werken.

Ook de meeste andere Britse zuivelbedrijven hebben de melkprijs de laatste prijs opgetrokken, maar niet tot het niveau dat Tesco nu hanteert. De gemiddelde Britse melkprijs staat echter nog steeds rond de 26 pence, dat is bijna 30 cent per liter.

Of registreer je om te kunnen reageren.