Rundveehouderij

Nieuws 166 x bekeken

Britse melkprijs in januari lager

Londen – De gemiddelde melkprijs in Groot-Brittannië is in januari uitgekomen op 25,72 pence (30,3 eurocent) per liter. Dat is 0,26 pence minder dan in de voorafgaande maand en het laagste peil sinds oktober vorig jaar.

Vergeleken bij dezelfde maand in 2010 was de Britse melkprijs wel 1,05 pence (bijna 1,24 cent) hoger. Dat blijkt uit het maandelijkse overzicht van het plattelandsministerie Defra. Het gemiddelde boter-vetgehalte lag in januari op 4,03 procent vergeleken bij 4,11 procent in dezelfde maand vorig jaar.

Sinds januari hebben vrijwel alle Britse zuivelbedrijven een verhoging van de melkprijs aangekondigd. Meestal is die verhoging vandaag, 1 maart, ingegaan of komt er een verhoging per 1 april terwijl sommige bedrijven de melkprijs twee keer hebben verhoogd, zowel per 1 maart als per 1 april.

Of registreer je om te kunnen reageren.