Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken 1 reactie

Britse coop wil meer melk

Glasgow - De grootste Britse melkveehouderscoop First Milk zoekt meer melk en heeft daarom een productiebonus ingebouwd in haar volgende melkprijsverhoging. D

e leden van de coop ontvangen per 1 april een nieuwe verhoging, met bijna 1,5 eurocent per liter, maar daarvan wordt 0,65 cent alleen uitbetaald als de productie hoger is dan in de vergelijkbare maand vorig jaar.

"We willen meer melk van bestaande en van nieuwe leveranciers. De wereldmarkten liggen er goed bij, we kunnen via Westbury (een 'reservefabriek' van de Britse melkveesector) poeder fabriceren en we hebben een nieuwe strategische alliantie gesloten met een kaasexporteur. We kunnen aan het extra volume ook waarde toevoegen ten gunste van onze leden," aldus directeur communicatie Paul Flanagan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kun je de directeuren van de zuivel fabrieken wel vertrouwen?? het enigste waar zij belang bij hebben is een goed lopend en winst gevende fabriek niet dat de boeren een inkomen hebben. dat hebben de afgelopen jaren zich in de UK wel laten zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.