Rundveehouderij

Nieuws 205 x bekeken

Britse Arla legt leden investeringsheffing op

Leeds – De bij de Britse tak van Arla aangesloten veehouders moeten de komende jaren een heffing van 0,5 pence (ongeveer 5,7 eurocent) per liter ophoesten.

De heffing is bedoeld voor verdere investeringen, met name in de nieuwe melkfabriek die Arla UK wil bouwen in Aylesbury bij Londen.

Het plan voor een investeringsheffing stuitte de afgelopen maanden op veel tegenstand binnen het Arla Foods Milk Partnership, de organisatie van bij Arla aangesloten boeren. Velen vonden in ieder geval het moment slecht gekozen gezien de sterk gestegen kosten in de melkveehouderij en de nog altijd relatief lage melkprijzen. Het bestuur van het AFMP heeft nu echter besloten de heffing toch door te zetten. De regeling gaat in op 1 januari 2012, een jaar later dan oorspronkelijk gedacht, en moet in totaal zo’n 80 miljoen euro opleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.