Rundveehouderij

Nieuws 311 x bekeken

AI Total gaat stieren van Taurus vermarkten

Zwolle - AI Total gaat het aantal fokstieren uitbreiden met het pakket van stieren van de Amerikaanse fokkerijorganisatie Taurus.

Dat meldt Peter van Beek, namens AI-Total in Zwolle.
Taurus is al 40 jaar actief op de Noord-Amerikaanse markt en is gevestigd in Pennsylvania. In het verleden hebben zij successen geboekt met stieren zoals Pamtom Blackstar Sunbuck, Burket-Falls Polled Plus-P en de Brown Swiss toppers Victory Acres Jubilat Emory en Victory Acres Simon Even. Met een aanbod stieren met aansprekende (genomics)indexen, die ook nog eens afstammen uit bewezen koefamilies, vormt het aanbod van Taurus een uitstekende aanvulling op het huidige assortiment van AI Total.

De eerste stieren van Taurus die via AI Total in Nederland beschikbaar komen zijn de exclusieve topgenomicsstieren Wabash-Way Explode en Mr Savage RF. Wabash-Way Explode is met +2274 GTPI en +3.78 GPTAT één van de hoogste genomicsstieren op Amerikaanse basis. Met de afstamming Bolton x Wabash-Way Emilyann VG-88 (Shottle) beschikt deze stier naast een aantrekkelijke genomicsindex ook nog eens over een mooie afstamming.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.