Rundveehouderij

Nieuws 242 x bekeken

Weer 15.000 ton poeder uit EU-interventie op de markt

Brussel - De Europese Commissie heeft opnieuw een forse hoeveelheid magere melkpoeder vrijgegeven voor verkoop vanuit de interventievoorraden.

Het beheerscomité besloot tot de verkoop van 15.389 ton poeder, voor een prijs vanaf € 2.501 per ton. Twee weken geleden werd ruim 16.000 ton mager poeder verkocht, voor een prijs vanaf € 2.400 per ton.

Een groot verschil met twee werken geleden is dat de belangstelling voor de koop van interventiepoeder ditmaal veel kleiner was. Ditmaal was in totaal 22.000 ton gevraagd. Nog steeds meer dan de Commissie vrij gaf, maar veel minder dan de ruim 50.000 ton die veertien dagen geleden werd gevraagd.

Het toont aan dat de handel steeds voorzichtiger wordt en vreest dan de periode van snelle prijsstijgingen wel eens binnenkort voorbij kan zijn. Toch waren er ook handelaren die dringend verlegen zaten om de interventiepoeder, want er was ingeschreven voor prijzen tot € 2.720 per ton.

Het geeft in ieder geval ook weer eens aan dat er nagenoeg geen voorraden melkpoeder meer voorhanden zijn in Europa.

De Europese Commissie houdt nog 50.000 ton poeder in beheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.