Rundveehouderij

Nieuws

'Vergrijzing gaat zuivelsector fors deel van markt kosten'

Berlijn - De zuivelafzet op de Duitse markt loopt tot 2020 terug met alles bij elkaar 14 procent. Dat voorspelt analist Dietmar Pech-Lopatta van marktresearchinstituut Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

De analist bracht deze boodschap op een symposium van melkveehoudersorganisatie BDM. Oorzaak van de verwachte daling is de vergrijzing van de bevolking en de daarmee samenhangende verandering van het consumptiepatroon van de mensen.

De teruglopende afzet varieert afhankelijk van de zuivelproducten waarover het gaat wel, namelijk tussen de 12 procent en 39 procent. Als de zuivelsector nog wil groeien zal dat naar de visie van Pech-Lopatta alleen mogelijk zijn met producten met een hoge toegevoegde waarde, zoals biologische, ’faire’ en lactosevrije producten.

”De groeiende behoefte aan veiligheid en de trend richting duurzame consumptie zal deze ontwikkelingen ondersteunen,” aldus de expert.

Of registreer je om te kunnen reageren.