Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken

'Superdairy komt er toch'

Londen – De Engelse National Farmer Union is teleurgesteld dat de plannen voor een megamelkbedrijf in Nocton zijn ingetrokken.

’’Ik begrijp de technische problemen die ten grondslag liggen aan het besluit van Nocton Dairies. Het is echter toch teleurstellend dat deze aanvraag is ingetrokken. Nocton was een tot de verbeelding sprekend en innovatief plan en ik geloof sterk dat er in Groot-Brittannië een plaats blijft voor dit soort investeringen als we aan de groeiende vraag naar voedsel willen voldoen,” stelt voorzitter Mansel Raymond van de sector zuivel binnen de NFU.

Sectoranalist en quotahandelaar Ian Potter denkt zelfs dat ’er binnen achttien maanden tot twee jaar een nieuw plan, ergens in dit land, op tafel ligt’. Volgens Potter is de komst van grote melkveebedrijven onvermijdelijk gezien de verdere ontwikkelingen in de melkveehouderij. Net deze week werd weer bekend dat afgelopen jaar bijna vier procent van de melkveehouders in Engeland en Wales is gestopt waarmee het aantal boeren in de sector is gedaald tot onder de 11.000.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.