Rundveehouderij

Nieuws 179 x bekeken

Russische overname doet Danone goed

Parijs – Zuivelconcern Danone heeft de omzet afgelopen jaar met 6,9 procent zien toenemen naar 17,01 miljard euro. In volume kwam de groei op 7,6 procent uit. De zogenoemde onderliggende winst steeg met 14,2 procent naar 1,669 miljard.

Danone is vooral tevreden over het per 1 december 2010 overgenomen Russische Unimilk waarmee Rusland nu, naast Frankrijk, de grootste nationale markt voor het Franse bedrijf is. Bij Unimelk nam de omzet in de laatste maand van het jaar ook met 27 procent toe. ”De overname heeft geleid tot een nieuwe leider in verse zuivelproducten die in veel landen aanwezig is en in elk segment sterke merken heeft”, aldus bestuursvoorzitter Franck Riboud.

Opkomende landen, waaronder Rusland, zijn nu goed voor de helft van de activiteiten van Danone. Afgelopen jaar namen de verkopen in Azië toe met 12,6 procent, in de rest van de wereld met 11,8 procent maar in Europa met ’slechts’ 3,8 procent. Over de vier divisies gezien was de omzetgroei gelijk verdeeld, met medische voeding als kleine uitschieter. Baby- en medische voeding, Nutricia, leverde vooral in het laatste kwartaal een goede prestatie met 9,8 procent groei.

Volgens Riboud kijkt Danone met vertrouwen naar de toekomst, ondanks de sterk stijgende grondstoffenkosten. Het concern blijft zich ten doel stellen de concurrenten voorbij te streven in organische groei, marges en kasstroom.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.