Rundveehouderij

Nieuws

Prijzen Fonterraveiling met 3,9 procent omhoog

Auckland – De gemiddelde melkpoederprijs op de Fonterra-internetveiling van 15 februari is met 3,9 procent gestegen.

Dat is minder dan de 7,2 procent van de vorige veiling, maar nog altijd substantieel.

Tussen de verschillende producten die werden aangeboden, was echter meer verschil in prijsontwikkeling dan de vorige keer. Zo werd vollemelkpoeder, het hoofdproduct van Fonterra, ditmaal maar liefst 7,9 procent duurder. Gemiddeld bracht dit product 4.320 US dollar per ton op.

Twee weken geleden steeg de gemiddelde prijs voor vollemelkpoeder met 5,7 procent. De prijzen voor mageremelkpoeder stegen met slechts 0,7 procent, tegenover een stijging met 9,3 procent twee weken terug. De gemiddelde prijs voor mageremelkpoeder kwam nu uit op US dollar 3898 per ton. Boterolie werd zelfs 2,4 procent goedkoper. In totaal werd 17.650 ton poeder en boterolie verkocht, weer enkele duizenden tonnen minder dan op de vorige veiling. Het grootste deel van de verkochte poeders (11.000 ton) bestond uit vollemelkpoeder. De duurste contracten zijn die voor levering in de periode van begin mei tot en met eind juli 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.