Rundveehouderij

Nieuws 205 x bekeken

Nordmilch en Humana verder als DMK Deutsches Milchkontor

Everswinkel – Humana Milchunion en Nordmilch gaan na de fusie verder onder de naam DMK Deutsches Milchkontor. Dat heeft Humana gisteren meegedeeld na de succesvol uitgevallen stemming van de ledenvertegenwoordiging over de bundeling.

”De nieuwe naam van de onderneming biedt een passend platform voor de fusie. Bovendien geeft het een wereldwijd aanvaarde Duitse kwaliteitsbelofte (’Made in Germany’)”, blijkt uit de toelichting van Humana aan de vooravond van de stemming bij partner Nordmilch. ”Het bijbehorende logo creëert met de kleuren groen (weide) en blauw (lucht) een duidelijke link naar de agrarische oorsprong. Deze indruk wordt ondersteund door de keuze voor een vloeiend schriftbeeld dat optisch de relatie legt met het thema melk.”

De vandaag plaatsvindende stemming bij Nordmilch wordt door Humana als een puur formele zaak getypeerd. ”De besluitvormende organen van Nordmilch hebben met de fusie vooraf al ingestemd.” De fusie gaat los daarvan al met terugwerkende kracht per 1 juli vorig jaar in. De juridische zetel van DMK wordt Zeven bij Bremen, directie en administratie komen te zetelen in Everswinkel in Westfalen, de huidige hoofdzetel van Humana.

Hoofddoelstelling van DMK is een bovengemiddelde melkprijs voor de leveranciers. Met het oog daarop zijn diverse subdoelen geformuleerd, zoals de uitbouw van het marktleidersschap bij kaas en waarborging van de leidende positie in het ’witte segment’, dat wil zeggen bij consumptiemelk, yoghurt en aanverwante producten. Directievoorzitter wordt Nordmilch-topman Josef Schwaiger. De twee coöperatieve verenigingen Nordmilch en Humana Milchunion blijven apart naast elkaar bestaan en worden op fifty-fifty-basis de eigenaars van de vennootschap DMK.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.