Rundveehouderij

Nieuws 311 x bekeken

Nordmilch en Humana de markt op als DMK Deutsches Milchkontor

Bremen/Everswinkel – Humana Milchunion en Nordmilch gaan na de woensdag en donderdag door de ledenvertegenwoordigingen goedgekeurde fusie verder onder de naam DMK Deutsches Milchkontor. Dat hebben de zuivelfusiepartners donderdag onthuld.

De instemming van de boeren voor de lang voorbereide bundeling was groot. Bij Humana stemde 93,5 procent stemde, bij Nordmilch was dat zelfs 98,5 procent. De kartelbewakers gaven al vorig jaar hun fiat.

”De nieuwe naam van de onderneming biedt een passend platform voor de fusie. Bovendien geeft het een wereldwijd aanvaarde Duitse kwaliteitsbelofte (’Made in Germany’),” aldus de toelichting bij de keuze voor de nieuwe naam en huisstijl.

”Het bijbehorende logo creëert met de kleuren groen (weide) en blauw (lucht) een duidelijke link naar de agrarische oorsprong. Deze indruk wordt ondersteund door de keuze voor een vloeiend schriftbeeld dat optisch de relatie legt met het thema melk.”

De fusie gaat al met terugwerkende kracht per 1 juli vorig jaar in. De juridische zetel van DMK wordt Zeven bij Bremen. De directie en administratie van het nieuwe zuivelconcern komen te zetelen in Everswinkel in Westfalen, de huidige hoofdzetel van Humana.

Hoofddoelstelling van DMK is een bovengemiddelde melkprijs voor de leveranciers. Met het oog daarop zijn diverse subdoelen geformuleerd, zoals de uitbouw van het marktleidersschap bij kaas en waarborging van de leidende positie in het ’witte segment’, dat wil zeggen bij consumptiemelk , yoghurt en aanverwante producten. Directievoorzitter van het zuivelconcern wordt Nordmilch-topman Josef Schwaiger.

De twee coöperatieve verenigingen Nordmilch en Humana Milchunion blijven apart naast elkaar bestaan en worden op fiftyfifty-basis de eigenaren van de vennootschap DMK, die waarschijnlijk per 1 april van start zal gaan met de bedrijvigheid.
De melkplas van DMK omvat 6,7 miljard kilo van ruim 11.000 leveranciers, het omzetniveau ligt rond de 5 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.