Rundveehouderij

Nieuws

Nieuwe vetstandaard leidt niet tot hogere Duitse melkprijs

Münster - De melkprijs van Humana Milchunion was vorige maand feitelijk niet hoger dan in december. Volgens de nieuwe gegevens van TopAgrar betaalde het Duitse concern in januari bij 4 procent vet en 3,4 procent eiwit een prijs van 31 cent per kilo.

In de voorafgaande maand was de pijs 1 cent lager, zij het toen uitgaande van 3,7 procent vet. Per 1 januari is in heel Duitsland de vetstandaard voor de melkprijsberekening verhoogd. Een duidelijk prijsverlaging paste ondanks deze verandering Molkerei Ammerland toe. De melkprijs van de Nedersaksische verwerker leverde 3,5 cent in en belandde op 32,5 cent.

Ook de melkprijs van FrieslandCampina Keulen daalde, in dit geval met 1,66 cent naar 32,5 cent. Van Humana-fusiepartner Nordmilch heeft TopAgrar nog geen januari-melkprijs gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.