Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Nieuw middel tegen melkziekte

Lelystad – Het wereldwijde chemiebedrijf Univar/Quaron heeft op het melkveeproefbedrijf Waiboerhoeve in Lelystad en bij twee praktijkbedrijven een proef lopen met een nieuw vloeibaar middel tegen melkziekte en andere nageboorteproblemen.

Jan Feikema, voorlichter en distributeur van vloeibare mineralen, zegt dat het middel in Polen en Duitsland waar het op 23 melkveebedrijven in gebruik is goede resultaten oplevert. ”Omdat de koe in de laatste weken van de dracht slechter vreet, gaat ze haar vetreserves aanspreken. Hierbij komen ketondeeltjes vrij waardoor de koe lusteloos wordt. Met Aqtrition Ketonblend, een vloeibare middel met belangrijke nutriënten, houden wij de koe gretig en fit.”

De resultaten van het onderzoek op de Waiboerhoeve worden eind mei 2011 bekend. Feikema schat in dat bij bedrijven met melkziekteproblemen het aantal gevallen met minstens de helft kan worden teruggebracht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veehouders,
    Dit is niks geen nieuws.Vele jaren zijn al vloeibare mineralen en sporenelementen op de nederlandse markt maar men wil niet luisteren naar iets nieuws.Vele proeven mijnerzijds zijn al genomen voor rundvee,varkens en pluimvee.Onbeperkte mogelijkheden zijn nu voorhanden om veel problemen te voorkomen.
    B.dekker,Barneveld, veevoederadviseur.

Of registreer je om te kunnen reageren.