Rundveehouderij

Nieuws

NAJK positief over positie jonge melkveehouders

Utrecht - De vooruitzichten voor jonge melkveehouders zijn voor zowel de korte als de lange termijn gunstig. Dat zegt de organisatie voor jonge boeren, NAJK.

De organisatie baseert zich hierbij op contacten in de Nederlandse en de internationale zuivelketen. NAJK maakt zich wel zorgen over de hervormingen van het Europese landbouwbeleid.
“Op dit moment is er over het algemeen financiële ruimte om eerdere verliezen te compenseren of te investeren in structuurverbeteringen van de bedrijfsvoering”, zegt de organisatie over de huidige situatie op de markt.

De schommelende melkprijzen en het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid zorgen echter voor onzekerheden voor jonge melkveehouders. “Dit zet tot nadenken als we zien hoe belangrijk het GLB is voor de financiële situatie van veel jonge melkveehouders. Zoals het er nu naar uit ziet zullen veel bedrijven er op achteruit gaan bij de hervormingen van het Europese landbouwbeleid”, aldus NAJK. De organisatie vindt dat de middelen die beschikbaar komen uit het GLB op het boerenerf terecht moeten komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.